Primitive Man U et trist syn


 

Dessverre druknet kvartfinalen i FA-cupen mellom hjemmelaget Chelsea og Manchester United i bølgene fra dommer Michael Olivers utvisning av Ander Herrera. Dog uavhengig av den saken fikk den tidligere giganten vist at den ikke har mye å by på - utenom aggresjon og innsats. Isolert sett selvsagt nødvendige og verdifulle ingredienser for et lag som ønsker å vinne, det er ikke det. Men faktum er at dette laget mangler den finessen og storheten de tidligere var så fryktet og kjente for. Og da utvisningen kom fikk manager Jose Mourinho anledning til å sette det scenarioet han liker aller best; samle troppene foran egen keeper og satse på at motstanderen gjør feil. 

Visst var de offensive i starten, men det mest iøynefallende var likevel måten de tok Chelsea og Eden Hazard på. Ubehøvlet og tidvis stygt, primitivt. Hadde lykken stått Man U-manageren bi kunne han faktisk vendt hjem til Old Trafford med uavgjort og omkamp på eget gress. De røde fikk nemlig den muligheten de luktet på da midtstopper David Luiz solgte seg og la veien åpen for Marcus Rashford. Men Chelsea-keeper Courtois fikk en fot på ballen, og hjemmelaget slapp med skrekken. 

Historien viser ellers at det er fullt mulig for lag som får en mann utvist å likevel ordne biffen. Men når det gjelder Mourinho var utvisningen som nevnt en gyllen anledning til å trekke hele gjengen hjem. Feige Mourinho fornekter seg ikke. Nå skal det sies at Chelsea er et atskillig bedre lag enn årets Man U-utgave, så sannsynligheten er nok mer enn stor for at de hadde fikset avansement til semien uansett. 

For øvrig; jeg ville heller ikke gitt Herrera det andre gule kortet for hans forseelse. Det var ikke mer enn et greit frispark. Men så er det denne dommerstanden da. Er det forresten nedfelt i reglementet at det skal legges til mer tid i andre enn i første omgang - uansett hva som har skjedd? Dommerbuketten presterte nemlig å kun legge til to minutter i første omgang, da det var mange og tildels store avbrudd, mens de doblet tilleggstiden i andre omgang, da det var få avbrudd. Eller samler de opp tilleggsminuttene til slutt? Da lurer jeg i tilfelle på hva de to minuttene i første omgang var godt for.

#fotball #manu #chelsea #oldtrafford #facup

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sveinolavhansen

sveinolavhansen

69, Haugesund

Pensjonert fotballspiller og ditto journalist. Med et greit ansiktsuttrykk, fremskutte betraktninger og skrått blikk. Og særdeles skriveglad.

Kategorier

Arkiv

hits